Πλάνο Διατροφής Μπάσκετ

Πλάνο Διατροφής Μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι ένα απαιτητικό άθλημα που απαιτεί επαναλαμβανόμενες περιόδους εκρηκτικών κινήσεων.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σας κατάρτισης,  το κλειδί είναι: υδατάνθρακες για την παροχή της απαραίτητης ενέργειας. Άπαχη πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών που έχουν υποστεί βλάβη Και τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονώδεις επιδράσεις της άσκησης.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες είναι τα βασικά συστατικά μιας αθλητικής δίαιτας, δεδομένου ότι είναι η κύρια πηγή ενέργειας για δραστηριότητα υψηλής έντασης, μέγιστης έκρηξης – αλλά πολλοί αθλητές δεν τρώνε αρκετά. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων βοηθά στην προώθηση της ταχείας ανάκαμψης, καθυστερεί την κόπωση όταν καταναλώνεται πριν από την άσκηση, διατηρεί την ένταση της κατά την κατανάλωση κατά τη διάρκεια συνεδριών μεγαλύτερης των 60 λεπτών και βελτιώνει την αποθήκευση γλυκογόνου στους μύες, ειδικά όταν λαμβάνεται εντός 30 λεπτών μετά από μια προπόνηση.

Η πρωτεΐνη ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η κάλυψη των αναγκών σας σε πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική μέσω των τροφίμων. Περιλάβετε μια πηγή άπαχου πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και σνακ (π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αποβουτυρωμένο γάλα, τυρί με μειωμένο λίπος, αυγά) και βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδυάσει πρωτεΐνη με υδατάνθρακες αμέσως μετά τις προπονήσεις.

Η έντονη άσκηση οδηγεί σε μυϊκή βλάβη και φλεγμονή. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν από αυτή τη φλεγμονή και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυϊκών βλαβών. Φάτε τα τρόφιμα από την παρακάτω λίστα κάθε μέρα.

Αναπτύξτε τις παρακάτω συνήθειες για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής σας:

1. Φάτε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες.

2. Περιλάβετε μια φρούτα ή λαχανικά και μια πηγή άπαχου πρωτεΐνης κάθε φορά που τρώτε.

3. Τρώτε πρωινό καθημερινά.  Προτάσεις για ένα γευστικό πρωινό με πρωτεΐνη δείτε εδώ.

4. Επιλέξτε υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

5. Τρώτε ή πίνετε ένα συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών αμέσως μετά τις προπονήσεις. Στόχος για δύο έως τέσσερα γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης. Μια εξαιρετική επιλογή: γάλα σοκολάτας αποβουτυρωμένο.

6. Ελαχιστοποιήστε τα ζωικά λίπη και συμπεριλάβετε περισσότερα φυτικά λίπη, όπως τα καρύδια, τους σπόρους και τα έλαια.

7. Ενυδατική! Πίνετε νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και αντικαταστήστε τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάνονται κατά τη διάρκεια της προπόνησης με ένα αθλητικό ποτό.

Το ακόλουθο δείγμα μενού παρέχει περίπου 3100 ημερήσιες θερμίδες, οι οποίες κατανέμονται σε 59% υδατάνθρακες, 19% πρωτεΐνη και 22% λίπος.

 

Για να φτιάξετε διατροφή που ταιριάζει σε εσάς μπορείτε να συμπληρώσετε την εδώ => Διατροφή.

Εφόσον εξετάσουμε τις ανάγκες σας θα βγει ένα πρόγραμμα ακριβώς για εσάς. Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να μας καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα.

Summary
Διατροφή Online Energyclub Boutique Καλαμάτα - Αθήνα
User Rating
5 based on 1 votes
Service Type
Διατροφή Online Energyclub Boutique Καλαμάτα - Αθήνα
Provider Name
Διατροφή Online Energyclub Boutique , Telephone No.2721-300264

POST REPLY